когато слънцето стане пепел..


Случвало ли ви се е някога да си мислите,че познавате някого...да изглежда като 'слънчице' пред вас-толкова различен и лъчезарен,а в следващия момент да се превърне в апатичен и озлобен човек...?!?!

Не мога да проумея тази рязка промяна в характера на повечето хора.Съвсем разбираемо е да не си винаги 'с усмивка до ушите',но това няма нищо общо.. Едно е да си временно разтроен,безразличен,меланхоличен(мога да изброявам още доста епитети),на мен също се е случвало доста пъти,но друго е да носиш маска.

Нали знаете как плътно прилепват маските към извивките на лицето и в един момент сякаш се сливат с него.Тогава дегизировката започва да се превръща в постоянен реквизит.Винаги е на лицето ти...неотлъчно до теб.В един момент сам забравяш,че я носиш и тя става твоето ново лице,твоята безупречна нова кожа.
Но понякога се случва,някой да проникне в живота и душата ти до толкова,че да изтръгне вече залепналата маска.В този момент си себе си.Такъв какъвто би искал да бъдеш,но нямаш смелост.Заставаш пред този човек с цялата си искреност,чистота и вяра.

След като вече е разголил твоята душа,той съблича и своята.Позволява ти да докоснеш най-деликатните парченца на съзнанието му,поднася в шепите си цялото доверие,което притежава.И,хоп.....маската се връща,оставя болезнени отпечатъци върху съзнанието на доверилия се, неразбиращ човек..


Все още се интересувам от живота на човека под тази маска...не ме разбирайте погрешно..не е както преди...Просто искам да знам кое го озлоби към всичко и всички,кое доведе до поредната апатия.Как може изобщо някой да пожелава нещастия на другиго,без той да му е сторил нещо??? Неразбираемо е за мен..може би просто защото не мога да мразя....а и не искам!!

Жалкото е,че онова слънце,което някога си познавал се превръща в купчина пепел,изгорено от собствената си омраза...жалко,но факт!

2 comments:

Anonymous said...

Кардеры, продаем банковские карты дампы кредитных карт, дампы карт,дамп с пин кардинг, кардинг взлом кредитных карт, кардер, продам дампы карт. Продаем кредитные карты, банковские карточки Mastercard, кредитки с пин кодом Visa с балансами 800$-5000$, доставка в любой город, гарантия надежности, ищем постоянных партнеров, пишите нам на емайл kredstore@gmail.com

dilema said...

Когато някой мрази, той просто е влязъл в непрогледна мъгла, пълна със страх, огорчение и болка. Той не мрази другите и не наранява тях, а това, измислено тъмно нещо, което вижда. Ако нас ни заболи от нещо, което не е насочено от нас, то е само защото е наранено, наше болно място. Само от пунатините може да влезе болката. Лека е прошката. Понякога си мислим, че сме простили, но онова нещо продължава да ни терзае. Докато не престане, не е простено.
Много съм мислила въпху тези неща и съм ги изпитвала в различни ситуации. Неразбираеми са, сложни са, и не трябва да се разбират, а да се приемат с любов, колкото и да е нелогично.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates